DIRECTOR DE LA BANDA SIMFÒNICA

Vicent Pelechano Barberá

Principal Director Convidat de Vienna City Orchestra i Principal Director Convidat de la Walnut Valley Symphony Orchestra (Los Ángeles, USA) és definit per la premsa especialitzada “com un director d'orquestra espanyol amb una increïble capacitat intel·lectual i psicològica, fent-ho palés en cada una de es seues actuacions”.
Estudià Direcció d'Orquestra i Direcció de Cor als Conservatoris de Música de València i Barcelona, en al Valencia Opera House i més tard completà els seus estudis en Berklee College of Music, Salzburgo, Viena, Berlín, amb mestres com Peter Gülke, Bruno Weil, Alexander Polyanichko, Colin Metters, Lior Shambadal, Klaus Arp.
Després dels seus estudis i motivat per l'interés de completar la seua educació en el camp de la personalitat i la psicologia, completà dos destacats treballs d'investigació universitaris, el prime sobre R. Wagner, E. Humperdinck i l'òpera i el segon sobre la intel·ligència i l'intel·lecte en el pòdium titulat Psicologia i capacitat mental en el director d'orquestra (que aviat es publicarà).
Ha dirigit en països com Alemanya, Rússia, Àustria, Itàlia, França, Lituània, Eslovènia, Estats Units, Hongria, Espanya; orquestres com Moscow String Orchestra, Lithuanian State Symphony Orchestra, Symphony Orchestra Budapest, Berliner Symphoniker Strings Orchestra, St.Petersburg Chamber Orchestra, Kammerphilarmonie Graz, Vienna Sinfonietta Orchestra, Orquesta Sinfónica de Còrdova i convidat per algunes de les més prestigioses acadèmies de direcció com Philarmonisches Kammerorchester Berlin (Alemanya), International Besançon Competition (França), Liszt Academy in Weimar (Alemanya), European Conducting Academy (Itàlia), Slokar Academy (Eslovènia), Felix-Mendelssohn-Bartholdy Academy in Leipzig (Alemanya).
Al mateix temps ha sigut convidat en multitud de festivals i auditoris europeus com el Festival Internacional de Ljubljana (Eslovènia), Salzburg Volkskultur der Saal (Àustria), Casino de Baden a Viena (Àustria) o Yaani Kirik Concert Hall en Sant Petersburgo (Rússia), on ha aconseguit diferents premis com el Primer Premi en el V Concurso Internacional de Dirección de Orquesta “Maestro José Ferriz”, Premi al millor director en concert amb la ST. Petersburg Chamber Orchestra o el Segon Premi amb la Graz Kammerphilarmonie, la qual cosa li ha permés liderar orquestres com l'Orquestra Filharmònica de Menorca i Walnut Valley Symphony Orchestra (USA) o la Vienna City Orchestra.
En 2013 fou nomenat director de la Banda Sinfónica de la Unión Musical d'Almansa, en 2014 guanya per oposició la plaça de Director de la Banda Municipal de Santander i des d'octubre del 2015 és director de la Banda Simfònica de la Unió Musical l'Horta de Sant Marcel·lí (València).
Vicent Pelechano és l'únic artista espanyol representat per la prestigiosa Agència Americana Musikato Internacional (USA).